‘Vader Onbekend’ op RTV NH

20 oktober 2017

RTV NH, de regionale omroep van Noord-Holland, zendt op 27 oktober 2017 mijn documentaire ‘Vader Onbekend’ uit. Een aantal van de geïnterviewde donorkinderen in de documentaire komt uit Noord-Holland. Het gaat onder meer om de Amsterdamse Joyce en Joëlle uit Nieuw-Vennep.

De documentaire wordt om 22.00 uur uitgezonden en wordt later dit jaar nog eens herhaald.

‘Eigen vis eerst’ genomineerd voor Lokale Omroep Award 2017

9 september 2017

De korte documentaire ‘Eigen vis eerst’, die ik maakte voor Den Haag TV is genomineerd voor een Lokale Omroep Award in de categorie Beste Video. In het juryrapport schrijft de jury erg onder de indruk te zijn van de documentaire.

“Het geeft een mooie inkijk in een verborgen industrie waar nog veel Nederlanders in werkzaam zijn. Een industrie die heel vaak ontoegankelijk is, dus hier wordt het middel, documentaire, fantastisch ingezet. Je wilt blijven kijken, het is heel boeiend. Alles is er prima aan, het camerawerk, het geluid, de montage, de inhoud. Hier is goed over nagedacht. Deze productie is een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen Omroep West en Stadsomroep Den Haag. Complimenten van de jury!”

Bekijk de documentaire hier.

‘Vader Onbekend’ op TV West en NPO Cultura

15 mei 2017

Mijn documentaire ‘Vader Onbekend’ wordt binnenkort uitgezonden op TV West in de regio Zuid-Holland Noord én op het landelijke themakanaal NPO Cultura.

TV West zendt de film in twee delen uit op 29 mei en 5 juni, vanaf 17.00 uur elk uur herhaald. En NPO Cultura zendt ‘m in z’n geheel uit op 11 augustus om 19.00 uur.

Tevens komt ‘Vader Onbekend’ online op de site van 2doc.

Première ‘Vader Onbekend’

25 maart 2017

De documentaire ‘Vader Onbekend’  is 25 maart 2017 in première gegaan in het Diamanttheater in Den Haag. Ik heb deze film over donorkinderen van anonieme zaaddonoren samen met Willemijn de Koning gemaakt. In de zaal zaten veel donorkinderen én de donateurs die deze documentaire via crowdfunding mogelijk hebben gemaakt.

40.000 kinderen in Nederland en een onbekend aantal in België weten nog steeds niet wie hun vader is. De documentaire ‘Vader Onbekend’ vertelt de verhalen van Willemijn de Koning en andere donorkinderen in België en Nederland. Wat betekent een anonieme vader en wil je deze wel leren kennen en waarom? Sommigen hebben hem al ontmoet, sommigen tasten nog in het duister.

Bekijk hier de documentaire.

‘Vader Onbekend’ in de media

20 maart 2017

De documentaire ‘Vader Onbekend’ is veel in de media geweest. Zowel lokaal, regionaal als landelijk. Hier een overzicht van de interviews die Willemijn de Koning en ik hebben gedaan.

Hart van Nederland

Radio West

Radio 1: Start!

AD Haagsche Courant & Gouda

Het Kontakt

RTV Krimpenerwaard