Radio

Ik was 16 toen ik wist dat ik journalistiek wilde gaan studeren. Maar een microfoon voor m’n mond? Doodeng! Na een uurtje rondsnuffelen bij de lokale radiozender van Bergambacht was echter ik verkocht. Sterker nog: verliefd. Ik heb daarna verschillende programma’s gepresenteerd bij Radio Centraal en Ede FM. Ook heb ik reportages gemaakt voor onder meer Radio West, Den Haag FM en Radio Rijnmond. In 2011 was ik genomineerd voor een Lokale Omroep Awards in de categorie ‘presentatietalent’. Inmiddels ben ik een van de vaste producers van het programma Studio Haagsche Bluf op Radio West.

Radio

Overleden bedelaar Martin Kloppenburg

Opdrachtgever: Omroep West & Den Haag FM

De bekende Haagse bedelaar Martin Kloppenburg overleed in januari 2014. René Bom, de nachtburgemeester van Den Haag, kende Martin goed. Ik ging daarom met hem de stad in om ‘Martins route’ te lopen.

Nieuw plan Spuikwartier

Opdrachtgever: Den Haag FM

In Den Haag is er al jaren veel te doen om de vernieuwing van het Spuikwartier. Het Spuiforum, een kolossaal gebouw, sneuvelde tijdens de verkiezingen en dus moest wethouder Joris Wijsmuller met een nieuw plan komen. Om 14.15 uur had ik het interview, om 15.10 uur moest het op de radio. Daarom schoof ik aan aan bij de presentator om het verhaal te vertellen, met een aantal quotes uit het interview.

 

Vloek kraakt Pier

Opdrachtgever: Omroep West & Den Haag FM

‘s Ochtends vroeg werd ik uit mijn bed gebeld. Sympathisanten van vrijplaats De Vloek hadden namelijk de Scheveningse Pier bezet. De Vloek moet van het Haags stadsbestuur plaats maken van een topzeilcentrum, en daar waren de krakers het niet mee eens. De Pier was al een jaar gesloten, omdat het failliet en onveilig is

Musical Zangeres Zonder Naam

Opdrachtgever: Omroep West

De Leidse zangeres Mary Servaes, beter bekend als de Zangeres Zonder Naam, kreeg in 2011 haar eigen musical. De presentatie was natuurlijk in de Leidse Schouwburg en ik maakte deze reportage met onder meer hoofdrolspeelster Ellen Pieters.

Omroep West | Donate a Gift

Tussen 6 en 13 december 2013 stonden Omroep West en Den Haag FM volledig in het teken van de actie ‘Donate a gift’. We probeerden luisteraars er toe te bewegen om zoveel mogelijk cadeaus in te leveren voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Ik was deze week (mede)verantwoordelijk voor de productie, regie, het liveblog. Ook maakte ik samen met editor Chiel Verbakel deze samenvatting.

Donate a Gift werd in 2014 genomineerd voor een NL Award in de categorie ‘Sociale interactie’. De NL Awards zijn de prijzen voor de beste producties van regionale omroepen.

Rotterdammers in Frankrijk

Voor Radio Rijnmond heb ik een portretserie gemaakt van Rotterdammers die naar Frankrijk zijn geëmigreerd. De serie met acht afleveringen is uitgezonden in het programma ‘Dwars door Rijnmond’.