Tekst

Mijn eerste stappen in de media heb ik gezet bij huis-aan-huiskrant De Lekstreek. Ik schreef daar over sport en nieuws. Ik scheurde op mijn fiets de hele Krimpenerwaard door om verhalen te maken. Verder heb ik geschreven voor het muziekplatform VPRO 3voor12, denhaagfm.nl en omroepwest.nl.

Tekst2

Omroep West | HTM voert druk op: Beslis nu over Scheveningseweg, anders geen trams

DEN HAAG – De gemeenteraad moet snel een besluit nemen over het vervangen van de tramrails op de Scheveningseweg in Den Haag. Volgens HTM is het vijf over twaalf. ‘Als we niks doen, is het niet meer veilig voor het vervoeren van reizigers’, zegt woordvoerder Ernst Moeksis in Studio Haagsche Bluf op Radio West.

Het spoor op de Scheveningseweg is niet recht meer door verzakkingen. De constructie is tientallen jaren oud. Voor vervanging van het spoor moeten ruim 100 bomen worden omgehakt omdat de wortels in de fundering zitten.

De voorbereiding voor het vervangen van de tramrails duurt een jaar. ‘Als we nu niet beginnen, hebben we in het derde kwartaal in 2018 een groot probleem’, zegt Moeksis. Het vervangen van het spoor gaat rond de 12 miljoen euro kosten. Volgende week wordt het probleem besproken in de gemeenteraad. » Lees verder

Den Haag FM | Liveblog gemeenteraadsverkiezingen 2014

Den Haag FM deed op 19 maart 2014 op radio en internet verslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Ik hield op denhaagfm.nl en op Twitter een liveblog bij. Hiermee konden alle Hagenaars op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Ook gebruikte ik reportages, foto’s en tweets in de blog. » Lees verder

Den Haag FM | Burgemeester Van Aartsen: “Geen anarchie in Schilderswijk”

Er heerst geen anarchie in de Schilderswijk en als dat wel het geval was geweest, was burgemeester Van Aartsen afgetreden. Dat zei hij tijdens het spoeddebat over de onrust in de Schilderswijk.

Van Aartsen: “Richard de Mos (Groep de Mos) en Leon de Jong (PVV) hebben een beeld geschetst dat ik niet herken. Ze gebruikten termen als “anarchie”, “veldslag” en “de stad staat in brand”. Als dat zo zou zijn, zou ik aftreden, maar die situatie is er en was er helemaal niet.”

De burgemeester is boos over de “hetze” die is ontstaan nadat een woordvoerder zou hebben gezegd dat er tijdens de demonstratie op 24 juni geen grenzen waren overschreden. “Dat hebben mijn woordvoerder en ik niet gezegd.” Wie het dan wel heeft gezegd, wilde Van Aartsen niet zeggen. “Het is opgeklopt”, benadrukt hij. Tijdens de demonstratie werden antisemitische leuzen geroepen en met IS-vlaggen gezwaaid. Er zijn volgens Van Aartsen geen fouten gemaakt. » Lees verder

VPRO 3voor12 | A Campingflight to Eindhoven met Fresku

Het is zomervakantie. Half Nederland bevindt zich aan de costa’s of in Zuid-Frankrijk, maar 3voor12 gaat lekker weg in eigen land. In aanloop naar Lowlands vragen we optredende muzikanten ons zes bijzondere plekken in hun stad te laten zien. Vandaag zijn we in ‘Eindhoven de gekste’ met rapper Fresku (echte naam: Roy Michael Reymound) waar hij zijn favoriete spots laat zien. Vanavond vertelt hij hier ook over in 3voor12radio.

Terwijl Fresku’s verloofde Lieke een boterham eet, kijkt Roy dromerig voor zich uit. Hij eet niet vanwege de ramadan en heeft net een nieuwe track afgerond. “Als we nu wat tegen hem zeggen knikt hij, maar hoort hij ons niet. Zijn hoofd zit bij die track”, lacht Lieke. Als Roy aan zijn rondleiding begint heeft hij zo’n drie uurtjes slaap achter de rug. “Ik schrijf het liefst ’s nachts. Dan kan ik niet afgeleid worden door mijn telefoon of de televisie. Het nummer heet Kapitein en er zitten veel scheepvaartgezegdes in. Ik hoop dat het voor Lowlands af is.” » Lees verder

VPRO 3voor12 | Dio, de problemen voorbij

Een nieuw album met een nieuwe sound: Benjamin Braaf’s Festival. Dio met een vleugje Voicst is misschien nog de beste beschrijving. Vrijdag 6 juli komt het nieuwe album van Dio uit, maar het is nu al te beluisteren op de 3voor12 Luisterpaal. De plaat wordt omringd door liefde, zowel verliefdheid als liefdesverdriet. “Zo is het leven ook, haat en liefde.”

Benjamin Braaf’s Festival gaat over persoonlijke ervaringen van de Amsterdamse rapper. Over een relatie die uitging en over de twijfel die er was bij zijn huidige vriendin. “We hebben er toen een punt achtergezet. Maar na de break ben ik steeds meer van haar gaan houden en we zijn nu weer bij elkaar.” Er staat echter niet veel drama op de plaat. Tracks als Springmuziek en opener Festival maken er een feestje van. » Lees verder

Den Haag FM | Abseilers openen winkelcentrum De Nieuwe Passage

Honderden mensen waren donderdagmiddag getuige van de feestelijke opening van De Nieuwe Passage. Het was een heus spektakel met abseilers aan de voorkant van het gebouw, muziek van musicalster René van Kooten en heel veel confetti.

Het nieuwste winkelcentrum van Nederland vormt een geheel met het oudste. Niet iedereen vindt dat een succes. “Ik vind het een lelijk gebouw”, zegt een winkelende vrouw. “Het is niet mijn smaak, de oude Passage vind ik veel mooier”, aldus een ander. De meeste mensen zijn echter wel enthousiast. “Grotesk” en “fantastisch” zijn woorden die vallen.

Wethouder Boudewijn Revis is trots op het nieuwe winkelcentrum. “Het is een fantastische doorbraak. Niet alleen is de weg doorgebroken tussen de Spuistraat en de Grote Marktstraat, maar ook voor de binnenstad. We hebben weer nieuwe looproutes, nieuwe winkels en het is ontzettend aantrekkelijk om de Nieuwe Passage te komen bekijken”, aldus de wethouder. Revis maakt zich niet zo druk om de negatieve reacties. “Aan de overkant staat het gebouw van de Bijenkorf. Honderd jaar geleden vond ook niet iedereen het mooi en nu vindt iedereen het gaaf dat we het hebben. Ik hoop dat over honderd jaar dat ook zegt over De Passage.”