Video

In de zomer van 2015 heb ik voor Den Haag TV het Haags TV Journaal bedacht en opgezet. Ik was hier tevens samensteller/eindredacteur en camjo-verslaggeefster voor. Daarnaast heb ik de documentaires ‘Vader Onbekend’ en ‘Eigen vis eerst’ gemaakt. Ook maakte ik nieuws-reportages voor TV West. Hier is een selectie van deze video’s te zien.

2016-08-01-19-42-05

NPO | TV West | RTV NH | Documentaire ‘Vader Onbekend’

Anonieme zaaddonatie was mogelijk tot 2004. Tienduizenden vrouwen hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt. Maar wat betekent dit voor de donorkinderen in kwestie? Hoe is het om niet te weten waar je roots liggen? ‘Vader Onbekend’ heb ik samen met journalist en donorkind Willemijn de Koning gemaakt. De documentaire is uitgezonden door NPO Cultura, Omroep West en RTV NH. De financiering is tot stand gekomen met crowdfunding. Klik hier voor meer informatie.

Den Haag TV | Omroep West | Korte documentaire: ‘Eigen Vis Eerst’

De visserij is van levensbelang voor de Scheveningse economie. Het afgelopen jaar werd in de Visafslag Scheveningen voor ruim 30 miljoen euro verhandeld: een recordomzet. Het gros van de vis die dagelijks aan land wordt gebracht, verdwijnt echter naar het buitenland. Dat moet anders, vinden lokale ondernemers. Ik maakte deze documentaire met Theodore Pronk.

‘Eigen Vis Eerst’ was in 2017 genomineerd voor een Lokale Omroep Award in de categorie ‘Video’. “De jury is onder de indruk van deze inzending. Het geeft een mooie inkijk in een verborgen industrie waar nog veel Nederlanders in werkzaam zijn. Je wilt blijven kijken, het is boeiend. Het middel documentaire wordt hier fantastisch ingezet.”

Scheveningse Pier ‘niks meer waard’

Nadat eigenaar Van der Valk de Pier op Scheveningen te koop zette, heb ik me voor Omroep West een week lang verdiept in het onderwerp. Hoeveel is het nog waard en is het nog wel de moeite om de Pier op te knappen?

(On)gewenst: Roemeense gastarbeiders in Nederland

Samen met Lukas Kramer en Mark Spee maakte ik deze afstudeerdocumentaire over de komst van Roemeense gastarbeiders naar Nederland, een jaar voordat de grens voor hen openging. Ik heb de interviews gehouden, gedeelten gefilmd en gemonteerd.

Den Haag TV | Boek over roemrijke radio en tv geschiedenis gepresenteerd

Na aanleiding van de boekpresentatie van ‘Piraten, migranten en Lokatellies. De geschiedenis van lokale omroep in Den Haag’ van Chris Kwant, dook ik met deze reportage in de geschiedenis van de Haagse lokale media. Onder meer NOS-directeur Jan de Jonge komen aan het woord.

Den Haag TV | Festivalverslag Vestival

Uitgebreid verslag van Vestival, met optredens van onder meer Chris Brown, Tyga, French Montana, Omarion en Sloddervosgang. Samen met verslaggeefster Saadia el Kammouni en met één camera in de aanslag heb ik dit verslag gemaakt.

Bruiloftsfilm Marloes & Leendert

Bruiloftsfilm van Marloes & Leendert de Vries op 12 april 2013.

Kerstshow in Gouda

Vlak voor kerst 2012 werd bij het stadhuis in Gouda het programma ‘Kerst met de Zandtovenaar’ gemaakt. Voor TV West maakte ik deze reportage.